2 år

Igår hade jag och C vår tvåårsdag, vi skulle fira våra två år tillsammans med en härlig oxfilémiddag men så blev det inte. Det hela förstördes rätt rejält när man tar fram köttet för att peppra och salta och sen när man vänder på det ser att det är brungrönt och luktar I-L-L-A. Det var bara att rota i frysen efter nått att ha till, som tur var hade jag några frysta ytterfilébitar som låg och lurade där inne. Men att ställa sig och tina kött är väl inte riktigt det man ville hålla på med när tillbehöret i ugnen praktiskt taget redan var helt klart. Det löste sig men att äta fryst fläskytterfilé när man tänkt sig oxfilé är inte direkt en höjdare kan jag ju säga...

Kommentarer
» Bosse Rundblad

Hej,
Var oxfilén möjligen vakuumpackad och importerad från sydamerika (Brasilen, Argentina, Peru, etc.)? Kött med tillsats av nitrit blir klarrött, som vi i Sverige är vana att se det, och därmed tycker är vackert. Utan nitrit blir färgen grå-brunare och ibland med drag av grönt, vilket är helt naturligt. Det vakuumpackade, sydamerikanska köttet har misstänkt lång hållbarhet. Kolla att vakummförpackningen är hel, och ingen luft har kommit in. Det kan lukta pyton när man öppnar plasten, vilket kan bero på naturligt utsöndrad mjölksyra. Skölj köttet i så fall ordentligt i kallt vatten, och låt det ligga öppet och "vädra" en halvtimme. Smakar och doftar det då bra, så är det bara att njuta av maten. Skilj på "surt" eller unket kött som blivit dåligt p g a att det legat för länge, d v s förruttnelseprocesser har börjat. Det ska slängas direkt.

2013-05-01 // 19:03:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus