Life works in mysterious ways

Sara om What the F:

Neejrå ;) Snacka om att jag blev förvånad när jag läste ditt inlägg!

Svar:

Haha, det kan man kalla sammanträffande! Helt sjukt ju xD Men det var väldigt snällt av dig att ringa till honom!

What the F

Sara om Turgosse!:

Haha, så kul att ni uppskattade att jag ringde om plånboken! De sjuka är ju att jag följer din blogg också ;)

Svar:

Du skämtar nu va? Haha xD

På tal om tur

Jag fick veta idag att jag är en av de 5 som vann flaskborstar från MAM inne hos Annelie. Gud vad glad jag är nu, alla säger att dom är jättebra och nu behöver jag inte köpa min egen :D Jag älskar att vinna saker! :D


Tävling - Sovtex

Jag är med och tävlar om en presentkod värde 500 kronor från sovtex hos Carolina.
För att komma till tävlingen klicka HÄR.


Tävlingen avslutas den 20 Augusti!


Turgosse!

Just nu är Christoffer på ica maxi och möter en helt främmande människa, och varför? Jo, han tappade sin plånbok igår när dom var ute. En plånbok med busskort, bankkort och 1000 lösa etc. Ibland är han allt bra klantig den pojken!

Hur som helst så fick hans bror ett samtal idag av en tjej som sa att hon hittat den, han ringde till C's föräldrar och dom ringde hit. Efter det skickade hon ett sms och de har smsat om när de ska ses. Asså seriöst tjejen har plockat upp plånboken, gått hem och letat efter honom och hans nummer på nätet haha. Hur ofta händer det liksom!?

Det värsta är att han har haft denna turen en gång innan då ringde två tjejer honom och sa att de hade hans plånbok, och då hade han inte ens märkt att den var borta ens! Det roliga är att hans nummer inte står där i så de har alltså gått in på internet eller ringt eniro för att hitta hans nummer. Tänk vad snälla människor det finns egentligen!

Lovar att han kommer hem med alla pengar kvar också, lyckans ost den där. Men är det pengar kvar ska han iaf ge henne en hittelön. Förmodligen därför hon höll fast vid den från första början, går man till polisen får man ju ingen hittelön. Och nej jag tror inte det på goda hos mina medmänniskor, alla har dolda motiv ;)  


Operation: Bli snygg igen !

Är så jävla trött på att vara ofixad och se tråkig ut jämt! Nä nu får jag faktiskt börja fixa mig, från och med nu ska jag sminka mig och fixa håret varje dag! Okej, inte dom dagar det regnar ute, då är det bara onödigt. Men annars ska jag det. Nä nu går jag och plattar håret, så man får något gjort iaf ! ;)

God morgon

Ligger i sängen bredvid en djupt sovande Christoffer, jag blir så jävla rädd när han snarkar ibland Asså tror seriöst att det är nått fel haha. Fyfan vad varmt det är i vårt rum med, håller nästan på att kvävas känns det som. Ligger och svettas som en gris, det bara rinner och ändå har vi fönstret helt öppet. Förstår inte att han kan sova i denna värmen o.O

Bildbevis!

Här kommer ett bildbevis på att magen syns när jag ligger :D Är det bara jag som inbillar mig eller är det en liten bebiskula där nere? jo det tror jag allt att det är! :D


en snabbredigerad magbild,
kunde ju inte låta er se all skit i bakgrunden på min första officiella magbild :D
som ni ser är jag "välsignad" med vackra bristningar på magen sedan innan.


Goodiebag tävling

Jag är med och tävlar om en goodiebag fylld med massa snygga kläder och accessoarer hos Nattisays.
För att komma till tävlingen klicka HÄR.


Tävlingen avslutas imorn så passa på nu!


Tacos

Har nyss skurit klart grönsakerna till dagens middag: tacos. Tog nu en välförkänad paus framför datorn medans C gör klart köttfärsen. Tydligen skvätter jag alldeles för mycket när jag står vid spisen så jag får inte steka något när han är med haha. Men så kan det va :P

Efter maten ska C ut och träffa David, Adam och någon till, jag bestämde mig för att sitta kvar hemma för jag har så jävla ont i ryggen. Så det blir praktiskt taget bara jag hemma ikväll. Pontus är med hemma men han sitter nog mest i sitt rum vid datorn och föräldrarna ska ut på krog ikväll så ja jag får väl roa mig själv framför tv'n eller liknande denna lördagskväll. Men det funkar det med :)


And of we go!

Har nyss duschat och nu tar jag min mil-långa inköpslista och man till affären för att handla mat inför de kommande dagarna! Vi tar cykel dit, känns nyttigt och bra. Nej men nu tar jag och äter upp sista äppelklyftan sen drar vi.

XO

Framsteg!

Magen syns!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.. när jag ligger ner! Haha, alla vet ju att man bli smalare när man ligger ner? Och det är då den syns, eller ah syns och syns jag ser den C hade bara sagt att jag ser ut som vanligt. Men han är blind ;)
Jaaay framsteg!


Depp

Just nu känns det som att precis alla andra har mage utom jag! Det är så hemskt orättvist. Jag vill inte vänta, jag vill ha det nu. Usch det här gör mig faktiskt smådepp. Blää.

Pizzan från helvetet!

Åt pizza förut, det känns inte bra. Jag åt bara en halv det var allt jag orkade. Men jag får lite ångest för enligt min bm får jag bara gå upp 5 kg under hela graviditeten. 5 KILO !? Hur fan ska jag klara det, ungen i sig kommer ju väga runt 3,5 så jag får egentligen bara gå up 1,5 kg i "fett-vikt". Jag får panik, tänk så mycket annat som jag vill äta istället för den där jävla pizzan. Usch, hade det inte vart extremt dåligt väder med spöregn hade jag fan gått ut och sprungit.

Men inte fan är det väl tänkt att man ska gå ner i vikt när man är gravid, eller? Klart man bör hålla koll på vad man äter så att man inte går upp för mycket men vafan jag ska väl inte behöva träna för att kunna äta vanlig mat ens. Nä, nu har jag ångest. Usch, önskar nästan att jag kunde spy upp den där pizzan, tyvärr kan jag inte stoppa i fingrarna i halsen sådär som vissa andra. Får helt enkelt leva med denna äckelpizzan 
-.-' 

Vecka 14 (13+0)

Barnet:

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93 mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Fostrets kroppsdelar är nu så tydliga att man till och med kan se vilket kön det har.

Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår. Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet.

Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner. Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan

Mamman:

Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Huden på magen tänjs ut. Hos många gravida kan en mörk strimma, kallad Linea nigra, synas mitt på magen. Den beror på hormonella förändringar och brukar oftast blekna bort när barnet är fött för att försvinna helt efter något år. Undvik att sola under graviditeten eftersom det är lätt att få pigmentfläckar.

Bröstvårtorna och området runtomkring bröstvårtorna kan bli mörkare. Din livmoder är nu ungefär lika stor som en grapefrukt. Är det andra eller tredje graviditeten kan du uppleva att magen är större än första gången. Uppdatera din familj hela tiden om hur du känner dig så de kan stötta och hjälpa dig.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost.

Sex:

Om graviditeten fortlöper normalt och ni har lust kan ni med fördel fortsätta med sexlivet till förlossningen. Hos många kvinnor ökar sexlusten mellan fjärde och sjunde månaden. Det har att göra med att betydligt mer blod cirkulerar i kroppen och att könsorganen är mer känsliga för stimulans. Mot slutet av graviditeten kan sexlusten gå ner igen, helt enkelt för att kvinnan känner sig stor och otymplig och kanske är rädd att barnet ska skadas.

Pappan/partner:

Graviditet och sexualitet hör ihop. Många tycker att en gravid kvinna är både vacker och sensuell. Däremot är intresset för sex under graviditeten väldigt olika för både män och kvinnor. En del är mer sexuellt intresserade och andra inte alls. Att ha sex när man väntar barn är helt normalt.

Sex kan kanske bidra till att ni mår bra, att relationen mellan er blir bättre och att ni kommer varandra närmare. Men som så mycket annat handlar det om vad du och din partner känner. Och även om sexlusten hos dig eller din partner är mindre, så är inte behovet av kroppsnära kontakt, ömhet och kärlek mindre.

Egna anteckningar:

Vet inte riktigt om jag kan påstå att det stämmer in på mig allt ovan.. Visst kanske jag blivit lite piggare men jag har för första gången på länge mått jätteilla och tillochmed spytt (senaste gången jag spydde var för typ 6 år sedan!?). Så att det ska ha blivit bättre är inte sant alls. Jag har ifs ont i brösten och dör lite varje gång jag går ut och det är liite för kallt, känns seriöst som att dom ska ramla av! Jag kan inte se något hormonstreck på magen och inte heller har den växt så det syns. Jag kan inte ha vissa byxor men det är väl det enda. Förmodligen beror det på att jag har för mycket fett ivägen redan -.-' Mage kom nu!

källa: Vardguiden.se & Gravid.se


Mamma Amanda

Ännu en bild ur arkivet, studenten, den roligaste dagen i ens liv. Måste däremot säga att jag nog inte håller med där, tycker att det var betydligt roligare att få veta att jag ska bli mamma. Så här kommer en bild på mamma Amanda, dock är hon helt ovetande under tiden bilden tas, även fast det växer sig en liten skit långt där inne.


Dagens shopping

Idag har jag shoppat lite inredningsprylar. Lite smått och gott bara, inget särskilt egentligen. Vi gick en liten promenad runt området och på en fårskinn/prylaffär hittade jag urgulliga bebis fårtofflor! Jag var så nära på att köpa dom men insåg att dom hade vart för stora för vintern och för varma när dom var i rätt storlek, så dom 300 kronorns fick snällt ligga kvar och vila i min plånbok.

Men jag köpte mig en mjölk- och gräddkanna, handgjorda i vit porslin och små vita shabby chic bokstäver. Jättesöta! Om ni vill se kan jag säkert visa bild på dom senare, har ju trots allt kameran med mig :)
Kram


Cravings

Mina absoluta cravings just nu är vindruvor. Gröna kärnfria vindruvor. Åhh gud vad gott det är alltså. Herre min gud. Tur att vi inte är på en camping nära en mataffär för då hade jag sprungit iväg och bränt alla mina pengar på vindruvor haha :)

Men jag är väldigt nöjd över att mina senaste cravings bara har vart nyttiga, innan vindruvor var det nämligen röda äpplen. Jag som i vanliga fall hatar röda äpplen, men nu tycker jag dom är mumsiga! Bra att det är lite nyttigt just nu och inga jättecravings på massa godis för jag får inte gå upp så mycket i vikt enligt min bm så jag ska försöka att äta så lite som möjligt av den sorten nu :)


Harpan vs Angry Birds

Just nu sitter jag inne och spelar harpan och christoffer sitter bredvid mig och spelar mobilspel och vi har allmänt tråkigt. Det är för kallt för att bada, men egentligen för bra väder för att sitta inne. Får ångest, varför kan det inte vara supervarmt för? Jag vill bada och bli brun!!

Imorn går jag in i vecka 14, det känns helknäppt. Känns ju som att jag inte vart gravid länge alls, samtidigt som att det känns som att jag vart det en evighet. Skumt det där, har redan gått igenom en tredjedel av graviditeten. Sjukt! Imorn har jag varit gravid i hela 3.25 månader/13 veckor/91 dagar ! Åh gud vad jag längtar efter resten av resan!

Jag vill verkligen att magen ska börja växa sig stor nu med så man kan skryta lite ;) Och givetvis längtar jag som fan till ultraljudet den 6'e september då jag får se vårat lilla mirakel för första gången. Min lillskit! Åh vad jag längtar efter dig! <3

Fårö

Nu är vi i fårö, på en camping för att vara mer exakt. Här ska vi stanna i 4 dagar till och det gör mig inget för det var riktigt fint och mysigt här :)

Just nu sitter jag och Christoffer och kollar på We are Marshall på 6an och äter cheesetwisters. Hoppas den är bra :)

Kram :)

Update

Vi är i Ar, för er som inte vet vart det ligger kan jag inte hjälpa till haha, det ligger helt enkelt på Gotland, på landet ;) Idag har jag för första gången i mitt liv smakat rökt fisk, inte min grej! Och hur som helst har jag för mig att det står på gravidlistan att man INTE ska äta rökt fisk, har jag rätt? Hur som helst åt jag bara lite så jag tror inte det skadade, det finns ju folk som gör värre saker under graviditeten så what the fudge liksom :)

Idag har vi inte gjort så mycket, vi har kollat på King Kong och gått ner till kalkbrottet lite fort. Det har vart rätt dåligt väder så det blev inget badande för min del. Jag gillar inte att bada i kallt vatten om det inte är sol ute hehe.

Vi hörs när vi hörs, puss på er!


Tävling - Frukostskålar



Jag är med och tävlar om 2 fina frukostskålar hos Fru W.
För att komma till tävlingen klicka HÄR.


Jag är så lättad!

Jag har länge (som ni kanske läst i tidigare inlägg) tyckt att det är väldigt jobbigt att vistas bland mina svärföräldrar då de betett sig konstigt efter att de fått reda på att jag är gravid. NU har de äntligen ändrat sig, 2 månader senare.

De pratar villt och öppet om det och svärmor Connie säger att det måste bli en tjej, eftersom de bara har killar på deras sida :) Svärfar Stefan har tydligen också sagt till Christoffer att han ser fram emot att bli farfar. Christoffers bröder har också fått reda på nyheten nu, jag vet inte exakt vad som sas eftersom jag inte var närvarandre. Men det var tydligen inte positivt, så då ignorerar jag det bara!

Även svärfar/mors närmsta vänner, min polare Caspers föräldrar vet om det. Och dom verkar inte vara emot något heller. Igår skulle Connie (svärmor) försöka lysna på min mage efter bebis hjärtslag helt utan framgång såklart eftersom jag bara är i 3e månaden haha och Björn (caspers pappa) tog på den och frågade när den skulle växa.

De alla verkar så himla förstående med detta och det behöver jag verkligen nu! Som sagt jag är så lättad att de äntligen ser det som något positivt. Jag är inte ensam!


På BM's begäran

Igår var jag och köpte en burk vitamineral-kvinna, det ska tydligen finnas lite folsyra och järn där i som ska vara bra nu när jag är gravid. På barnmorskans begäran ska jag äta dessa, en tablett om dagen fram tills barnet är fött. Jag hade inga problem med brist av järn eller folsyra annars så det är mer en bra-att-ha-extra-av sak :)


Inte för att klaga men...

Inte för att klaga nu men de som jag än så länge (betoning på än så länge!) tycker är det jobbigaste med att vara gravid är att man blir hungrig som en gris om man inte äter typ var tredje timme, gäller mig iaf. Det är riktigt jobbigt för jag hatar verkligen att vara hungrig, hatar den känslan och att ha ont i magen. Usch nej, nu måste jag ta mig något att äta innan jag går och lägger mig.

Ännu ett minus: man blir trött fort som fan. Men som sagt vill inte klaga. För det är ju så att jag skulle aldrig byta ut detta mot något i världen! Men ibland måste man ju få klaga lite grann ;)

Puss på er :)


Just so you know

Har suttit och funderat på frågan jag fick förut ett tag nu. Och ärligt talat så tycker jag faktikst att ni inte har så mycket med hur jag klarar mig att göra. Speciellt inte de som bara verkar vilja göra det surt för mig. Hur som helst, från och med nu kommer jag inte att svara på någon sådan fråga någonsin mer. Punkt slut.

Hoppas att ni har en fortsatt bra dag. Kram :)


Jag svarar

Anonym om Vecka 13 (12+1):

Hur hade du tänkt dig att du skulle försörja ditt barn? Jag menar varken du eller pappan verkar ha något fast jobb eller inkomst. Socialen ger dig bara tillräckligt med pengar för att överleva.

Svar:

För det första så är jag mycket väl medveten om att jag inte kommer leva i någon slags lyx nu och det gör mig inte så mycket för jag vet att jag kommer få pengar så att jag och bebis klarar oss. Och det är allt som spelar någon roll. Vad gäller jobb så söker både jag och min pojkvän jobb hela tiden så det är just a matter of time. Man får ju bara hjälp av soc tills man får jobb så att jag ska ju inte direkt leva på dom resten av mitt-vårat liv.

Och för att göra en sak klar så har du ingen aning om vad jag har för tillgång till pengar på annat sätt heller, gillar inte riktigt sånna här frågor. Men aja nu har jag sagt det för er som undrar :)

Vecka 13 (12+1)

Barnet:

Risken för missfall har minskat med ca 65 % när man kommit in i vecka 13 och den första tredjedelen av graviditeten är tillända. Mycket är färdigt och fostret koncentrerar sig nu på att växa. Huvudet växer däremot lite långsammare nu. Från och med nu kommer livmodern att växa i en i en jämn och märkbar takt.Få missbildningar tillkommer efter vecka 13. Fortsätt vara försiktig med vad du äter och dricker. Det påverkar fostret under hela graviditeten. Nu börjar de mänskliga dragen träda fram allt tydligare.

Barnet är nu 11 veckor gammalt och ca 65-78mm långt från huvud till stjärt. Inälvorna har nu börjat förflytta sig längre in i kroppen. Bukspottskörteln börjar producera insulin och levern börjar utsöndra galla. Barnets hals är färdigbildad och redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet. Ögonen flyttar sig till sitt läge på framsidan av huvudet och även öronen intar sin normala position. Det finns forskning som tyder på att barnet börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade först i v.24 men man tror att fostret hör med hjälp av receptorer i huden som tar upp vibrationer.

Mamman:

Eventuellt illamående i början av graviditeten har för de flesta kvinnor upphört helt, vissa känner dock av illamåendet under hela graviditeten. Fostret påverkas hela graviditeten av stress, så tänk på att ta det lugnt. Avstå från alkohol, droger och tobak och lev sunt. Du kan märka hur livmodern börjar växa i en jämn takt. Magen börjar rundas lite. Din midja försvinner och du kommer antagligen inte i dina vanliga kläder längre. Även om det inte syns utåt kan du själv se skillnad när du är naken.

Alkohol:

Det förs många diskussioner om alkohol och graviditet. Kanske får du kommentarer som "ja, men ett glas kan inte skada" eller "jag drack ett glas vin då och då under hela graviditeten och det hände inget". Det kan vara svårt att argumentera mot, men faktum är att alkoholen går via moderkakan direkt till fostret, dessutom går det ut i fostervattnet som omger barnet. Fostrets lever kan inte bryta ned alkohol och därför påverkas fostret mer och under längre tid än mamman. Så avstå från alkohol under graviditeten och lita inte till några "säkra nivåer".

Pappan/partner:

Det underlättar för din partner om ni båda tänker över er livsföring. Det kan bli svårt för henne att välja en näringsriktig kost om du väljer fet och näringsfattig mat. Men som allt annat i livet är det en balans. Ni ska ju må bra också och gör ni det genom att någon gång då och då äta mindre hälsosam mat – så gör det! Vi har en utbredd alkoholkultur och alkohol är en naturlig del i mångas umgänge. Det kan vara svårt att tacka nej. Som gravid har din partner en anledning att tacka nej. Men hur gör du?

Egna anteckningar:

Jag har inte så mycket att säga egentligen. Jag mår likadant som innan och magen har fortfarande inte växt något. Önskar den kunde bli lite större så att iaf jag ser den... Men hur som helst det kommer väl när det kommer. Just nu längtar jag som bara den efter ultraljudet den 6e september, vill verkligen se min älskling nu! Och det bästa är om vi får se vad som gömmer sig där inne med så jag kan börja planera lite mer :) Jag har fortfarande inte berättat något för mina föräldrar och ärligt talat tänker jag nog inte göra det än heller. Varför starta kriget tidgare än nödvändigt liksom.

Källa: Vardguiden.se & Gravid.se


I bilen

Sitter i husbilen, är strax framme i Oskarshamn antar att det är därifrån färjan går :p har inte så stor koll på läget men det har dom nog själva så jag är tyst och lugn och följer med strömmen haha :) har tråkigt så kände för en update. Vi hörs när vi hörs Pöss!

Gotland nästa

Nu drar jag iväg till Gotland med C + svärföräldrar, det kommer fortfarande uppdateras här på bloggen men eftersom jag kommer uppdatera från mobil så kommer det inte uppdateras hela tiden. Lite semester vill man ju ha också, hehe. Vet inte riktigt när jag kommer tillbaka men det märker ni ;D Puss på er så länge!

Gammal sminkning

När jag satt och kollade igenom mina gamla kamerabilder så hittade jag denna sminkningen. Tänkte att jag kanske ska visa den med tanke på att smink är en såpass stor del av mitt liv (egentligen haha). Så här har ni. Och nej jag har inte målat brynen snea dom är snea, vilket jag idag lärt mig att gömma ;)


Anledningen till att det bara är bild på ögonen
är för att jag inte hade sminkat resten av ansiktet ;D


SVART is the shit!

Det första jag ska göra när jag kommer hem igen är att färga hela håret svart och klippa till luggen. Seriöst, saknar gamla snygga början-på-2010-Amanda! Nä nu jävlar ska jag bli snygg igen!!!


Ge mig större boobs snart, tack.

Jag vill ha större bröst o.O Jag har börjat tycka att mina ser små ut så jag vill ha större, nu! Får hoppas att de blir större snart, förmodligen är jag en av dom som inte alls ändrar storleken alls bara därför -.-' Men ärligt talat det är faktiskt jättejobbigt jag har aldrig tyckt att de är små, snarare tvärt om. Jag börjar tro att det är nått fel på mig som tycker att 75 E (det är vad jag har nu) ser litet ut. Herregud, vad har hänt med mig. Hur som helst, snälla bröst (OCH MAGE SÅKLART) väx!


Make up baby!

Har nyss tvättat alla mina sminkborstar och nu ska jag ta och välja vad jag ska ha med mig för smink. Nu har jag inte sminkat mig på jättelänge så nu när jag åker iväg ska jag fanimej sminka mig varje dag vi ska in till centrum! Jag är inte jag utan smink, så kan inte förstå varför jag aldrig använder det längre. Det är ju sååå roligt att sminka sig :D Ne nu ska det bli ändring på det! Mer smink till folket!

Litet blåmärke in my ass!

Börjar oroa mig lite över blåmärket, eller inte direkt oroa mig utan med bli lite fundersam. Barnmorskan sa att det kunde bli ett litet blåmärke nu när det var så svårt att hitta blodkärlet och är sitter jag tre dagar senare med ett 1 dm lång och 3 cm brett blåmärke. Sen när är det ett LITET blåmärke. Herregud, vet nån i vården vad dom håller på med -.-'

Tävling - Babyset från Hannele


Jag tävlar om ett "babyset" hos MammaH!


Annorlunda musiksmak

Jag har börjat fundera på om graviditeten påverkar ens val av musik. Jag menar jag kan knappt lyssna på nått av mina favorit skrikband längre :O Kan vara så att jag (utan att jag vet om det själv) tröttnat på musiken bara, men det känns lite läskigt. Kan det ha med graviditeten att göra? Har nån av er vart med om samma sak?

VILL HA!

Såg att H&M har fått in de där björndräkterna igen. Denna gången i vit och en lite ljusare brun (ser det ut som på bilden iaf). Jag måste bara skaffa den vita! Har redan en brun så att köra på den bruna känns lite överdrivet men en vit ska jag banimej köpa. Så himla söt och varm och gosig. Passar ju perfekt eftersom bebis är beräknad precis i början av februari då det är extra kallt! :)


Klagoinlägg på hög nivå

Det är extremt jobbigt att inte orka något. Idag har jag fan inte fått något gjort! Jag har ont överallt och jag är helt slö i kroppen, jag orkar fan inte springa runt och städa överallt då. Och jag som redan innan har noll motivation till att göra det. Jag HATAR att städa, jag vill bara slänga allt jag har! Usch, det gör mig irriterad..

På Lördag åker vi till Gotland. Jag, C och hans föräldrar. Innan har jag sett fram emot det jättemycket, nu är jag tveksam. Klart jag vill åka till Gotland, det kommer bli jättemysigt och sen den 4e kommer Linn, Casper, David och Max med och då blir det ännu bättre! Men just nu vet jag inte om jag orkar 1,5 vecka med bara hans föräldrar.

Inget illa menat så men de tycker inte att detta är en bra sak, med detta menar jag att behålla barnet. Och det värsta är att det verkligen visar det, HELA TIDEN. Hans mor har blivit som en helt ny människa, det är nästan som att hon inte vågar prata med mig eller ens kolla på mig. Hon ser seriöst deprimerad ut när jag är i hennes närhet. Och det gör mig så jävla ledsen och nedstämd!

Jag tycker det är helt okej att de har en åsikt, men snälla nån nu har det fan gått mer än en månad, ta och bit i det sura jävla äpplet och kommer över det nån gång! Det är vårat liv och VI har bestämt oss för vad VI ska göra. Jag svär att när vi kommer hem från ultraljudet den 6e ska jag fan trycka upp bilden i ansiktet på henne och säga här är ditt barnbarn! För det verkar fan som att hon fortfarande går runt och tror att jag helt plötsligt ska säga "vi har bestämt oss för att göra abort". Men det kommer fan aldrig hända, INSE DET!

Förlåt men det gör mig så himla less att inte ens ungens egna farföräldrar försöker att vara glada för våran skull. USCH OCH FY OCH BLÄ!

Underbar bild


Blue

Just nu sitter jag ärligt talat och gör ingenting! Vilket är väldigt dumt, har massa som måste göras innan jag åker på lördag. Tänkte ta tummen ur röven och ladda ner lite musik till iPoden iaf så jag har lite musik att lyssna på när jag går mina morgonpromenader där på ön :)

Sitter och kollar på min arm hela tiden den är hur blå som helst efter blodprovet haha. Läskigt blå! Men så blir det när man har blodkärl som inte vill sammarbeta ;)

Första MVC-besöket avklarat!

Så nu är första MVC-besöket avklarat, efter många om och men haha. För det första så kom aldrig Christoffers buss så han kom försent och jag fick sitta ensam och vänta. Och väl där inne hade hon som bokat tiden för mig sagt till min barnmorska att jag bara var i vecka 7 så hon trodde bara det var ett vanligt 30 minuters möte och ingen inskrivning.

När hon märkte det var det dags att svara på massvis med frågor, ta blodprov i armen, pissa i en burk, ja you name it haha. Mina blodkärl vägrade visa sig så hon fick sticka om några gånger. Men bortsett från det så gick allt gallant. Jag har tydligen väldigt bra värden på blodet, bra det!

Nu har jag bokat massa nya tider och givetvis sitter jag och längtar till Ultraljudet den 6e september. Nu får tiden ta och gå fort tycker jag så jag får se vår älskling! Barnmorskan var verkligen trevlig och jag är jättenöjd, bra det för hade nog inte vågat byta annars hahaha.

Nu längtar jag som bara den efter ultraljudet och givetvis på att magen ska börja växa till sig! Nu får vi hoppas att lillskiten ligger bra på ultraljudet med så vi får se om det är en kille eller tjej som ligger där inne och växer. Åååh är så nyfiken, vill veta nu!


Bild: weheartit.com


Väx mage, väx!

Jag tror (betoning på TROR) att magen är annorlunda än innan, den är lite hårdare och jag kan inte hålla in den. Jag har en bula på magen, men det hade jag ju innan med fast då bestod den bara av fett och jag kunde hålla in den haha. Men det kan jag inte nu, är det bevis på växande mage måntro! :D

Hur som helst vill jag att det ska börja synas snart (läs: NUNUNU!) men precis som alla andra får jag väl sitta vackert och vänta på min tur -.-'

I-landsproblem!

Jag är helt knäpp idag. Jag springer runt och måste städa och det enda jag tänker på är att jag verkligen måste tvätta mina vita converses. Jag blir ärligt talat äcklad av dom, inte för att dom luktar illa utan för att de inte är vita längre, det är nått fel på mig idag, herregud! xD

Vecka 12 (11+3)

Barnet:

Nu finns det mesta på plats och fostret koncentrerar sig på att växa. Det börjar växa hår på kroppen som ska skydda huden. Naglar har vuxit ut på tår och fingrar. All näring går via moderkakan till fostret så glöm inte att tänka på vad du äter och dricker. 

Ditt barn är ca 60mm långt från huvud till stjärt och vikten är omkring 18g. Barnets huvud blir rundare i formen och hon eller han ser mer och mer ut som ett människobarn från topp till tå. De inre organen fortsätter att utvecklas, speciellt hjärnan. Fingrar och tår har delat på sig och skelettet blir allt hårdare. Könsorganen börjar formas i enlighet med fostrets kön.

Hypofysen som sitter på hjärnans undersida, börjar producera hormoner och stämbanden börjar bildas. Barnet rör sig alltmer i livmodern och kan le, rynka pannan och suga på tummen. Matsmältningssystemet klarar nu att tillgodogöra sig glukos (socker) och navelsträngen transporterar näring och avfallsprodukter mellan moderkakan och barnet.


Mamman:

Forskning visar att det är mindre vanligt med missfall efter vecka tolv. Illamåendet upphör för många. De flesta har ökat ungefär ett till fyra kilo. Har du kräkts mycket kanske du till och med har minskat i vikt. Det är helt normalt.

Ni har kanske redan berättat för era föräldrar och/eller nära vänner att ni väntar barn. Men många väntar med att berätta till vecka tolv. Andra berättar från dag ett och tänker kanske att om det sker ett missfall så vill vi kunna prata med våra nära om det. Det kan vara skönt att få berätta, att inte hålla på hemligheten längre. Äntligen får ni glädjas öppet tillsammans med era vänner och familj.

I vissa landsting erbjuds man i vecka 12-14 att göra ett NUPP / KUB-test, vilket innebär att man via ultraljud gör kontroller för att utläsa eventuell förhöjd risk för kromosonskada (down syndrom). (Tydligen gör inte kungsbacka kommun detta, det gör mig rätt irriterad men men). Runt v.12-14 erbjuder också många landsting även ett läkarbesök.


Pappan/partner:

Så fort ni berättat kan ni prata okodat med kompisar och vänner. Ni har kanske kompisar som har barn. Vissa frågor kan det vara skönt att prata med en kompis om istället för att oroa din partner. Det gäller förstås båda er blivande föräldrar. Hur gick det när din kompis väntade barn? Hur går det till på förlossningen? Hade de sex? Vad kan vara bra att tänka på? Din relation till vänner som varit i liknande situation kan fördjupas.

Egna anteckningar:

Jag har egentligen inte så mycket att säga. Jag mår helt okej, det händer att man mår lite dåligt ibland men det är sånt man får ta. Jag har äntligen bokat ett MVC-besök och ska dit imorgon. Vilket verkligen är på tiden för jag börjar bli fundersam på om det ens finns någon bebis där inne nu när jag mår bra igen och inte har magen vuxit heller. Vill veta så att allt står rätt till och förhoppningsvis får jag veta det imorn. Nu vet hans pappa om det hela iaf men mina föräldrar har ingen aning.

Källa:  Vardguiden.se & Gravid.se





Glad Tjej - Balen 2011


Tävling - Valfri napp + napphållare från elodie details

En tävling som gjord för mig, jag som älskar elodie details! :D
Tävlingen avslutas den 24/7 så passa på!


Jag är med och tävlar om valfri napp + napphållare hos Lev i nuet.
För att komma till tävlingen klicka HÄR.


MVC-besök bokat!

Idag har jag stått i ett tält på gothia och sålt hamburgare/godis/dricka/you name it! Det var ändå helt okej och jag får pengar för det så ska inte klaga hehe. Givetvis kommer jag försöka få in detta på ett CV, jag menar den som klarar av att stå i ett kiosktält hanterar verkligen stress! Haha, bra att ha på CV't !

Nu ska jag försöka städa hela huset, behöver ju ha lite pengar nu när jag ska iväg till Gotland, Danmark och Tyskland. Så jag gör vad jag kan för att få ihop lite småmynt, Arbetslös som jag är.

Fick min gratis MAM napp idag (om ni kommer ihåg när jag skrev om deras fb-sida) hur som helst, den var jättesöt med små blå/gröna hjärtan på sig, underbar!

När jag var iväg i norrland så passade jag även på att boka tid på MVC så klockan 14.00 imorn ska jag på mitt första MVC-besök. Mycket spännande! Givetvis ville min man hänga på och såklart får han det!

Någon som kan säga vad det är man gör på första MVC-besöket? Har inte riktigt fattat det haha :)

Uppdatering. Hittade en jättebra sida på nätet som beskrev allting jättebra men nu har jag en annan fråga.

Kollar man bebisen något? Så att allt är okej menar jag? Kollar dom så att man ens är gravid ? Jag menar tänk om man fått tillexempel missfall utan att veta om det !? Ni märker hur spänd jag är just nu eller haha. Dom enda tankar som går genom mitt huvud just nu är att det är nått fel på barnet eller att det inte finns nått för att det var ett felvisande test eller så. Herregud vad jag håller på nu. Måste sluta tänka!

Börjar dagen med en fråga:

Hannele - mamma till två prinsar om Mamis b-day:

Är bara nyfiken..har kikat genom din blogg lite men hittar inge svar..hur tar din mamma/släkt att du är gravid igen? som jag förstod det som så stod det i ett inlägg där det var någon som hade frågat dig om din förra graviditet så var alla emot den osv :)

Mentar inget illa är bara nyfiken ;K

Svar:

Det är inte så konstigt att du inte hittat det i bloggen för det står inte så mycket om det. Av en enda anledning, de vet inget än. De enda som vet är min killes föräldrar och några nära vänner till oss. Jag vet att hon kommer att brusa upp som förra gången och tänker därför vara noga med att säga det vid rätt tillfälle, på rätt sätt. Förra gången skrek jag ut det under ett bråk, inget att rekomendera kan jag säga! Man verkar inte särskilt mogen eller genomtänkt då.

När jag berättat för mina föräldrar kommer jag berätta för resten av vänskapskretsen och släkten men steg 1 är att hon ska få veta. Och tro mig ni kommer vara först med alla det smaskiga detaljerna om hur det gick till sedan när det hänt, haha ;)

Jag tar absolut inte illa upp, kul att du frågar :)  

Snabb uppdatering.

Vad i helvete har hänt!? jag är borta en knapp vecka och facebook har fan blivit helt jävla rubbat!
Nä nu får jag panik, godnatt!

I'm Back!

Är tillbaka! Kom nyss hem, är urtrött går och lägger mig nu! Mer uppdatering imorn! :D

Fan-mail

För några dagar sedan fick jag mitt allra första fanmail :D skämt-o-sido, det var en as gullig tjej som skrev att hon gillade min blogg, tyckte att jag var en underbar person och hon trodde jag skulle bli en jättebra mamma. Hur gulligt är inte det!

Massa creds till henne som tog steget och vågade skicka ett sånt mail, jag har abolsut inget emot att ni läsare gör det! Det uppskattas bara :) Har ni några frågor eller bara vill säga hej, släng iväg ett mail! För er som vill skicka ett mail är det bara att trycka på att ni ska kommentera ett inlägg så kommer min mail upp i högra hörnet på skärmen :)

Mamis b-day

Idag fyller mor min år. Samma dag som vi ska bila upp till norrland, 10 timmars bilresa på ens födelsedag är nog inte riktigt vad man tänkt sig. Men tror nog vi åker hälften idag och sen stannar på ett mysigt hotell och övernattar. Hade vart mys, får se hur det blir. Kanske ska man säga att hon ska bli mormor som födelsedagspresent till henne! eller inte, haha! shit, då hade det vart livat kan jag lova.

Babybjörn miracle bärsele


Jag är med och tävlar om bärselen Miracle från babybjörn hos Mitt nya liv.
För att komma till tävlingen klicka HÄR.


Vecka 11 (10+1)

Barnet:

Nu kallas den lilla för foster i medicinska termer. Det mest kritiska utvecklingsstadiet är över. Fostret har lika stor kropp som huvud. Vid födseln är huvudet en fjärdedel av kroppens längd. Ansiktet är tydligt och utseendet formas. Fostret kan röra på sig. Ditt barn är 44-60 mm långt från huvud till stjärt.

Könsorganen började ta form i vecka 10 och utvecklas nu, men än går inte att se vilket kön barnet har. Nu har barnets alla viktiga organ bildats och eftersom de inte kommer att förändras annat än att de växer, är risken för medfödda missbildningar och sjukdomar liten efter denna veckas utgång. Även risken för påverkan av infektioner och vissa läkemedel minskar.

I slutet av veckan är barnet dubbelt så långt jämfört med förra veckan och huvudet är ungefär hälften så stort som resten av kroppen. Under ögonlocken börjar irisarna att bildas, de kommer så småningom att skydda ögonen från att släppa in för mycket ljus. Öronen fortsätter att utvecklas. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Små finesser som hårstrån och naglar börjar dyka upp. Hjärtat pumpar blod till kroppens nu fungerande organ, inklusive navelsträngen som transporterar blod till moderkakan.

Mamman:

Det är fortfarande för tidigt för att du ska känna fostret röra sig men du kan känna din livmoder precis ovanför ditt blygdben. En del gravida blir mindre illamående efter elva veckor. En del känner svag värk i nedre delen av revbenen. Det är helt normalt. Eventuellt illamående brukar nu avta i frekvens. Blodmängden i din kropp ökar och kommer och kommer att göra det till och med den 30 veckan. Dina händer och fötter kan kännas varmare, på grund av att du har mer blod som cirkulerar.

Kroppen behöver extra mycket vätska och du kan känna dig törstigare än normalt. I denna vecka har du normalt gått upp ca 1kg, men kvinnor som lidit av illamående kan istället ha gått ned i vikt fram till nu. Omkring v.11 är det möjligt att utföra en chorionbiopsi, en test där ärftliga sjukdomar och kromosom rubbningar kan upptäckas. På grund av missfallsrisken är dock fostervattensprov en vanligare metod.

När du är gravid behöver du mer kalk och järn än vanligt. Kalk eller kalcium behövs för utvecklingen av barnets benstomme och tänder. Kalcium får du i dig genom att äta och dricka mejeriprodukter som exempelvis fil, yoghurt, keso och ost. Järn är viktigt för blodbildningens skull, både för dig och för barnet. Framförallt behöver du extra järn under graviditetens sista hälft. Gott om järn finns i kött, blodpudding, ärtor och bröd. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker på om du får i dig tillräckligt med järn och kalcium.

Pappan/partner:

Många par säger att de har mindre behov av att vara sociala under graviditeten. Det är betydelsefullt att ni pratar med varandra. På så sätt får du reda på hur din partner tänker kring graviditeten och du kan berätta hur du känner. Utgå ifrån varandras behov och frågor.

Egna anteckningar:

Herregud vad jag gråter, och för ingenting! Finns ingen anledning att ha på sig smink längre kan jag säga haha. Jag mår grymt illa när jag åker bil/buss, HATAR DET. Men annars är det inte mycket illamående. Har svårt att äta ibland, känner mig inte riktigt sugen. Men jag gör det ändå, för jag måste ju! Däremot märker jag att jag blir mätt jävligt fort och sen hungrig väldigt fort igen, jättejobbigt på kvällen! Har fortfarande inte bokat tid hos MVC får göra det när jag kommer hem. Tror jag börjar ana en liiiiten bebiskula under tröjan faktiskt. Men tror nog mest att det bara är jag som ser den för att jag vill se den haha :)

källa: vardguiden.se & gravid.se


Reaktioner

Ytterligare 4 personer vet om "hur det ligger till". Alla reaktioner var absolut inte förväntade. En reagerade så hemskt så jag tror att jag hade varit tvungen att slå honom rätt över ansiktet för att han skulle kunna andas igen. Han gick seriöst in i chocktillstånd. Måste erkänna att jag inte brydde mig om det så mycket, nu i efterhand skrattar jag dock åt det haha. Men nu har han lugnat ner sig och är helt okej med allt.
 Var lugn gott folk han lever fortfarande!

Sen var det en som jag inte ens känner av C's vänner som fick reda på det, han reagerade lugnt och snällt i stil med "fan vad gött coffe" och sen två av mina vänner som jag inte pratat med på länge men som båda vid tillfällen vart mina allra bästavänner. Båda reagerade jätteglatt och önskade lycka till. Den ena var det rätt väntat av men den andra överraskade enormt eftersom hon förra gången också drabbades ren panik haha.

Man vet aldrig hur folk ska reagera förnsen det händer helt enkelt. Jag är nöjd med de som vet (bortsett från att jag fortfarande måste berätta för mina päron), vill C berätta för mer folk får han göra det men resten av mina vänner får helt enkelt märka det med tiden :)


bild från weheartit.com


Dålig uppdatering

Förlåt för den hemska uppdateringen vet inte varför jag varit så tyst, lovar att jag ska förbättra mig efter att jag kommit hem från norrland. Ska åka iväg imorn och kommer hem nästa söndag och efter det ska jag uppdatera jämt! haha nästan i alla fall :)

Såg att jag har vunnit två bloggtävlingar också, fick hem ena priset idag. En urgullig blårandig bebismössa. Sååå himla fin, är jättenöjd verkligen! Andra priset är ett mjukt litet hjärta, får se när det landar i min brevlåda :)

                                                             Vann den längst till vänster! :)


Till Linn

Min bästavän Linn ÄLSKAR mumin, jag svär att hon försöker pracka på mig massa muminsaker varje gång hon ser det haha! Så förbered dig bebis gudmor kommer försöka att göra dig till en liten mumin om hon får chansen haha! Hur som helst hittade jag en perfekt sida för henne. En sida full med muminsaker!

FEEET LÄNK



Måste erkänna att denna lilla my lampa var väldigt söt! :)


Bjuder på en underbar bild


Flaskborste från MAM


Jag tävlar hos Annelie's tävlingsblogg om flaskborstar från MAM.


Cougar Town

Lägger mig och kollar på ett avsnitt av Cougar Town, så jävla härlig serie. Har ni inte sett den så rekomenderar jag den starkt! :) Ignorera att bilden ser sjukt tråkig ut, serien är as kul! ;D




Dagens shopping

Till Bebis:


Getingdräkt från lindex strl 62, 129.00 kr (rea)

Blå, grå, beige randig body från Newbie (KappAhl)strl 56, 79.50 kr

MARINBLÅ (fanns ingen bild på nätet) byxor från Newbie (KappAhl) strl 56, 79.50 kr

Till Mamman:


SVARTA (återigen ingen bild på nätet) cykelbyxor från gina tricot, 59.00 kr

Svart randig tröja från gina tricot, 49.00 kr (rea)
 

Svarta spets heels från Zara, 399.00 kr (rea)
ME LOVE !?

Tänkte egentligen ta egna bilder men ni ser ju hur jävla dålig min cam är.
Och om jag skulle försöka ta kort på kläderna
skulle jag få lyfta upp datorn i luften och försöka pricka rätt,
min cam sitter nämligen fast i skärmen, haha ;)


Pengar

Alltså jag tror ärligt att Gud hört mina böner om pengar de senaste dagarna.
Igår hittade jag en hundralapp i väskan (vart fan kom den ifrån?!), och imorse gick jag in på mitt konto och såg att jag fått in ett studiebidrag från juni, vilket jag var helt säker på att man inte skulle få när man tar studenten, och nu när jag kollar på min internetbank står det att jag har mer pengar kvar än jag borde haha. Niiiice ;D

Idag

Idag har jag vart med Christoffer på stan, vi köpte lite saker, och gick och fixade lite grejer. Visar bilder på allt sedan! Däremot har jag fortfarande inte bokat tid på mvc, ska göra det imorn, för tydligen kan man inte gå dit och boka utan man måste ringa, så jag får ringa imorn tidigt så att dom svarar. Komplicerade saker ;)

2011.07.07

Idag är det exakt en månad sedan jag fick se ett + på stickan. En månad sedan våra liv förändrades radikalt. En månad sedan vi fick reda på att vi ska bli föräldrar. Älskade lilla barn! Jag ångrar inte en sekund!



Bild från google. Tog aldrig någon bild själv.
Ångrar att jag inte gjorde det..


Valfri Ester Elenora Sjal

Kunde inte motså denna underbara tävling ! :D

"Jag är med och tävlar hos Happy Days om sjal från Ester Elenora i sammarbete med Creative Lounge, var med och tävla här du också!"


Försvunna Barn

Kunde inte motså, men vem kan? Klart man vill hjälpa att hitta försvunna barn om man kan!? Det är vår plikt anser jag! Klicka HÄR för att komma till sidan och skaffa din egen widget !

"Denna widgeten är en jätteviktig widget som jag tycker alla borde använda. Att kidnappa barn är något av de grövsta brott man kan begå och för att hjälpa föräldrar och polis att hitta försvunna barn behöver dem hjälp från allmänheten.
Sprid denna widget så mycket ni kan. Det kan rädda liv! Informationen och bilderna är lånade från
www.saknadebarn.org"



Min Onsdag

Idag har jag vart med min bästavän Linn. Dagen har varit helt upp och ner, ena sekunden as glad andra jätteledsen och så om och om igen. Antar att det är livet som gravid haha :)

Just nu är jag iaf på jättebra humör. Vi var och fixade lite viktiga saker idag och det ser riktigt ljust ut för oss (min lilla familj)!

Imorn ska jag gå till MVC och boka tid för inskrivning. De svarar ju fan aldrig på telefon så får gå dit och fixa det öga för öga istället ! :)

Världens bästa storasyster!

Tror jag är världens bästa storasyster, gick nämligen med på att gå upp klockan 06.00 imorse för att åka in och kolla på min lillebrors handbollsmatch. Creds till mig som inte tagit mig upp innan 10.00 under de närmsta månaderna. Känner migg jättesnäll! Synd bara att de inte vann men men, bättre lycka nästa gång :)

Efter matchen åkte vi till frisörgrosisten HÄR för att köpa lite saker till mammas hår. Ska färga och fixa henne inför bröllopet hon ska på om lite mer än en vecka. Med mig hem fick jag 3 burkar blekning, 4 sunlights, 2 väte, schampo och balsam till mina extenssions, orofluido glans spray (hoppas den är lika bra som serumet! älskar verkligen orofluido!) m.m

Nu ska jag ner och färga blonda slingor på mammas clipshår och efter det drar jag hem till Christoffer. Vet inte om jag sagt det innan men jag gick nämligen frisörlinjen på gymnasiet, hehe. Det är därför jag håller på med sånt här haha :)

Tänkte nog lägga upp före och efterbilder på mammas bröllops-hår sen, jag har en bild i huvudet hur jag vill att allt ska bli. Vill att resultatet ska bli ungefär som nedan, älskar hennes hår där! Ps. denna bilden ger inte håret rättvisa!?




Tråååkiiiigt

Måste säga att just nu känns allt så jävla tråkigt, jag gör inget på dagarna, antingen ligger inne och dör, spelar kubb med min familj eller ser på film. Så jävla tråkigt !? Jag vill att det ska hända saker. Klarar inte av att bara vara hela sommarlovet liksom, skulle mycket hellre ha jobb än detta! Till helgen åker vi upp till tjocka släkten i Norrland, känns både roligt och jobbigt. Men men, då händer det något iaf!

Ps. börjar bli jävligt trött på att blogg.se är så jävla dåliga på att uppdatera, jag kan lägga upp ett inlägg och så tar det mer än 1,5 timma innan det är uppe på bloggen. Irriterande!!

Cravings

Mina absoluta cravings just nu är:


Färskpressad apelsinjuice (hemmagjord)


Haribos lakritsmynt!


Dåligt humör

Jag är på riktigt dåligt humör just nu. Vet liksom inte varför, okej jag ljög. Jag vet precis varför, och jag hatar att jag stör mig så mycket på det. Vill bara ignorera, men det går inte. Jaja, sånt är livet antar jag.

I don't want to

Måste fortsätta städa, men jag orkar verkligen inte. Enda sen jag vaknade imorse har jag känt mig hel knas. Orkar egentligen inte göra någonting. Och nu är jag jättehungrig så ska skylla på att jag MÅSTE gå och äta innan jag kan fortsätta. Tänk att det kan vara så tråkigt att göra något att man blir trött i hela kroppen av att ens tänka på det, haha. Kanske bara jag som är sån ? :P

Statistik

Snacka om att jag fick en positiv överraskning idag när jag kollade statistiken, hela 142 unika besökare hade jag igår! Det kanske inte är mycket för er men för mig är det enormt! Tack alla söta läsare, speciellt ni som kommenterar! Det är väldigt omtyckt kan jag lova!

Mer kommentarer tack, och fråga gärna om det är nått ni undrar, jag svarar på alla frågor :)
(finns givetvis vissa undantag, tänker inte gå in på detaljer om hur bebis blev till etc. haha)



Jag svarar

Sara om Gravid:

Varför var din abort ofrivillig? (förlåt att jag frågar, blev bara lite nyfiken)
Vart i Sverige bor du?
Hur länge har du och din kille varit tillsammans?
Har du inte använt preventilmedel sen i september?

(jag hoppas att det är okej att jag frågar. du kan väl svara i ett nytt inlägg? )

Grattis till graviditeten :) kram!

Svar:

- Varför den var ofrivillig? Ja det var ju helt enkelt för att jag verkligen ville ha barn och eftersom jag egentligen är emot abort (om det inte verkligen är nödvändigt). Men när alla nära mig var emot mitt beslut (att behålla) så bröt jag ihop då de psykiskt "mobbade", vägrade lyssna och klagade på mig och då gjorde jag helt enkelt som de ville och tänkte inte på mig själv. Jag har ångrat det varje dag sen dess!
- Jag bor lite utanför Göteborg.
- Vi har varit tillsammans i snart 14 månader (om precis en vecka, den 10'e)
- Jo det har jag, i början testade jag en sorts p-piller (kommer inte ihåg vad de hette) men eftersom jag bara blödde så slutade jag använda dom, slutade efter typ 3 månader. Resten av tiden körde vi på kondom eller avbrutna samlag (vet att det är dumt men eftersom jag har svårt att bli gravid så trodde vi inte att det skulle hända nått, vilket det inte gjorde heller). Det var i början av de nya p-pillerna som bebbe blev till, jag tror jag måste ha glömt att ta något piller någon gång eller liknande. Och nej, inte med flit! Då jag som jag sa innan har svårt att bli gravid är det ett mirakel att det ligger en liten skrutt i min mage just nu!!

Tack så mycket! :)   

Kvällsdopp i Lygnen

Tog en sväng till Lygnen förut för ett kvällsdopp och när jag kom hem blev det att mumsa på en liten (läs: STOR) bit kladdkaka med grädde! Nu sitter jag och kollar på min absoluta craving: Scooby Doo ! Haha, barnsligt jag vet men kan inte hålla mig borta. Som gulliga små skräckisar ungefär, där sprutande blod byts ut mot elaka män i mask hehe :)


VILA

När jag städade iordning lite hittade jag de två jättefina klänningarna jag köpte på VILA för några månader sen när jag letade student-efterfest-klänning. Såg nu att båda två är lösa över magen, hur bra är inte det ;) Så nu kan min lilla (läs: obefintliga) bebisbula få plats där under hela sommaren ut. Och även efter sommarns slut såklart. Riktigt fina är dom. Hoppas min kamera fungerar snart så jag kan börja lägga upp mer bilder på bloggen :)

This is me

Kände inte för att vara anonym länge, så det här är jag:
En glad sminkälskande galen 18åring vid namn Amanda :)


Hemligt paket från Hud & Kosmetik


Jag tävlar om ett hemligt paket från Hud&Kosmetik hos Agnes!


Presentkort hos Lek & Form


Jag tävlar om ett presentkort från Lek och Form hos Agnes!


Just nu..

..Städar jag. Jag som hatar att städa, men det måste ju göras. Det är riktigt stökigt här måste jag säga haha.

Tänkte också visa en åkpåse som vi (läs: jag) köpt till bebis. Det är en svart sammet åkpåse från Elodie Details. Så himla snygg och mysig! Den ligger på tusenlappen (jag köpte den för halva priset) men har man dom pengarna är den lätt värt det! Stor och rymlig, varm och mysig :)

Vet dock inte om det var så smart att köpa den innan jag köpt vagnen eftersom jag helst vill ha en vit eller beige vagn, med svart passar nog bra med det ändå :)




Tänk om ... Jag var en känd sångerska.

Ja, tänk om. Det hade jag gärna velat vara en vecka eller två, inte bara för att jag älskar att sjunga utan också för att tänk då alla fina/konstiga saker jag kan ha på mig som jag aldrig annars skulle ha! Tänk alla tokigheter man kan ha i sina musikvideos (t.ex enorma ängelvingar, minimala 60-tals kläder etc.). Och alla enormt vackra klänningar och skor man skulle ha på röda mattan! Gud vad jag skulle vilja testa på det livet bara någon vecka. Gud så kul! 

Men nu är jag fast här i verkligheten, blivande ung mamma med sångrösten på hyllan. Inte så illa det heller tycker jag! Mycket mer fartfyllt och spännande tror jag nog ;) 

 

Vecka 10 (9+1)

Barnet:

Alla anlag till organ är i princip klara. Ett känsligt utvecklingsstadium har passerats. Nu ska den lilla mest koncentrera sig på att växa och mogna. Moderkakan börjar producera progesteron. Processen är klar i slutet av vecka 14 och då är moderkakan klar för att överta gulkroppens funktion. Barnet är åtta veckor gammalt och 31-42mm långt från huvud till stjärt. Ditt barn är nu inte ett embryo längre utan ett foster.

Huvudet ser fortfarande för stort ut för kroppen, ögon och näsa ör tydligt urskiljbara. Tjugo pyttesmå tandanlag bildas nu i tandköttet. Barnets vrister och handleder har bildats och det går att skönja fingrar och tår. De flesta lederna har bildats, nervsystemet fungerar och många inre organ fungerar. Lungorna fortsätter att utvecklas, och i bukhålan växer inälvor och mage till sig. Njurarna förflyttar sig till sin rätta plats i övre delen av bukhålan. Hjärtat är i princip helt färdigbildat.

Mamman:

Livmodern är av en apelsins storlek och fortfarande dold i bäckenet. Vanligtvis är det dags att börja använda en bra stödjande BH. Hittar du en som passar riktigt bra och den dessutom går att justera i omfånget kanske du kan klara dig med den under hela graviditeten.

Kanske märker du att du blir upprörd och irriterad på saker som du inte skulle bry dig om i vanliga fall. Det beror på graviditetshormonerna, och humöret kan försämras ytterligare på grund av naturlig oro över graviditet och stundande moderskap.

Risken för missfall är större under de första tolv veckorna, men oroa dig inte, det är inget du kan påverka. Lev sunt, ät bra, rör på dig och sov när du är trött.

Pappan/partner:

Tiden under graviditeten upplevs gå olika fort. Som partner är den långsammaste tiden ofta de första tolv-tretton veckorna eftersom man då inte märker något konkret. Då räknar man ofta dagar och veckor. Efter vecka 12 känner man sig lite säkrare på graviditeten och räknar kanske inte lika noggrant. Slutet av graviditeten kan åtminstone av partnern upplevas mer innehållsrikt och gå betydligt snabbare och rätt som det är så är förlossningen där.

Egna anteckningar:

Jag mår toppen !? Lite konstigt eftersom jag mådde pyton i början men är det såhär det ska vara de resterande 6-7 månaderna så gör det mig ingenting! Jag mår nu bara illa när jag åker buss och bil men det gjorde jag ju innan graviditeten med så jag är rätt van. Jag har fortfarande rätt intressanta humörsvängningar och kan gråta/skratta/bli arg för ingenting. Det är fortfarande inte många som vet att jag är gravid, och nu har jag faktiskt bestämt mig för att det inte gör mig något. Vet dom så vet dom, vet dom inte så märker dom ju ändå det sen. Däremot har jag sagt till mig själv att jag inte vill gå ut med det innan jag berättat för mina egna föräldrar. Hans mamma vet (kanske pappan med?) men mina gör inte det eftersom vi har haft en väldigt komplicerad relation. Missfalls tankarna har gått över och denna veckan ska jag boka tid hos MVC, spännande! 

Källa: vardgudien.se & gravid.se


Hur långt gången?

Om jag kollar på alla graviditetsgrejer på nätet så säger dom att jag gick in i vecka 10 igår. Men vårdguiden säger att jag inte gör det förnsen imorn.. Hur kan det vara så stor skillnad på alla andra och den. Jaja, lättast är nog att gå till MVC och kolla det. Och jag ska faktsikt ta mig i kragen och beställa en tid denna veckan !
Ps. såg att det står samma sak på gravid.se får nog helt enkelt ta det som att min gadjet i sidspalten ljuger :O Det där får väl helt enkelt vara lite rörigt nu, någon dag hit eller dit skadar ju inte.

Supernatural

Sitter hemma hos C och äter frukost, yoghurt med färska (läs: nyss tinade) hallon och en toast till det. Mums. Nu ska vi sätta oss och kolla på Supernatural, en av de bästa serierna i världen hehe :)


Världens bästa övernaturliga serie, 
med en av världens snyggaste skådespelare (till höger)
hehe ;)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus