Tips?

Jag är riktigt sugen på att skaffa ett par converse till lillan, helst ett par vita och kanske ett par rosa med. Har ni nått tips på vart man köpa ett par? Helst så billiga som möjligt ;)


INTE OKEJ!

Nyss när jag var inne på facebook hände nog något av det värsta man kan vara med om som mamma. Jag hade fått en vänförfrågan av någon tjej, jag gick in på hennes sida för att se vem det var och så ser jag massa bilder på Aurora. Min Aurora!

Inga ord kan beskriva hur hemskt det kändes, jag tappade nog andan för några sekunder där om jag ska vara ärlig. Jag blev verkligen panikslagen när jag insåg att allt stod på turkiska och jag förstod inte ett enda ord av vad det stod i kommentarerna.

Skickade givetvis ett mail till personen och frågade varför hon hade bilder på MIN dotter men fick ett helt oläsligt svar på riktigt dålig engelska. Efter en lång (mestadels oförståelig) diskussion raderade hon bilderna på sin fb. Men ärligt talat det var verkligen inte okej, och det förklarade jag för henne (vet inte om hon förstod något däremot).

Så nu har jag gjort så att bara mina vänner kan se mina bilder på fb (hoppas att det var det jag gjorde iaf). Och från och med nu kommer jag nog vara tvungen att märka alla mina bilder här på bloggen för att inte vara med om nått liknande igen. Egentligen vill jag ju inte det för jag tycker det är så himla tråkigt, men det står mellan det och lösenordsskydda bloggen och det sistnämnda vill jag ju helst slippa.

Nejdu, summa summarum, ingen trevlig känsla det där!?

Vill vill vill verkligen

De senaste dagarna har varit väldigt jobbiga, vi har haft en krävande liten dam här hemma som tagit upp ALL tid. Egentligen finns det så många saker som jag vill hinna göra, bland annat skriva den där jäkla förlossningsberättelsen innan jag glömt bort allt de som inte står i journalen redan.. Aja, får hoppas att jag får tid med det snart, så nu vet ni iaf varför det tagit så lång tid och varför uppdateringen inte är den bästa just nu. Har liksom inte tid helt enkelt. Men jag försöker!

Grattis!

Idag blir min stora lillebror hela 12 år, mycket grattis till dig lillskit! Hoppas du får en underbar dag :D ♥  
Ps. ska väl kanske ta och passa på att säga grattis till den nya tronarvingen och Ola Svensson när jag ändå håller på, puss


Bustier från H&M och Sonia Rykiel

Anonym om Nytt till mamma:

var fick du tag på den???????

svar:

Jag hade den stora turen att lyckas hitta en helt ny med lappen kvar inne på tradera! Tror dess värre inte att det finns någon mer där längre, det fanns dock två olika storlekar förut :)

New shoes

Jag insåg att de underbara skorna från scorett som jag hittade i Allum inte passade min plånbok särskilt bra just nu, som nybliven småbarnsmor, så fick helt enkelt tänka om på den fronten. Men lyckades ändå hitta ett par snyggingar inne på din sko för bara 400 kr, fick bli ett par bruna istället för svarta för omväxlingens skull. De är betydligt snyggare i verkligheten än på bild måste jag då säga men eftersom jag inte hunnit inviga dom än så får ni en bild från din sko's hemsida.


Nytt till mamma

Jag är så himla glad, har äntligen fått tag i denna underbara bustier från H&M och Sonia Rykiel! Blev stenkär i den när jag såg den första gången men jag hann aldrig köpa den innan den försvann ur butikerna, men nu har jag äntligen fått tag på en! Nu gäller det bara att börja gå ner i vikt så jag kan ha mage nog att ha den på mig inför folk haha :) Supernöjd mamma!


Första tåren & Svamp i munnen

Idag grät Aurora tårar för första gången. Det kändes så hemskt, man kände sig så himla maktlös när man inte kunde bota hennes magknip och tårarna började rinna. Vill egentligen inte tänka på det, gud vad hemskt det kändes. Nejdu, längtar verkligen inte till nästa tår!

Det visar sig att Aurora fått svamp i munnen, stackars lilla hjärtat, så nu sitter vi och tvättar hennes tunga/mun med vishy vatten efter varje måltid. Hoppas det försvinner fort! Har ni vart med om samma sak med era barn, har ni några tips på vad man annars kan använda för att ta bort svampen med? Hur lång tid tog det innan det blev bättre, försvann?

1 månad

Igår blev min lilla Aurora 1 månad, helt SJUKT!? Känns som att det var igår jag låg där på bb och knappt kunde slita blicken från mitt nyfunna lilla underverk, min lilla prinsessa. Men herregud vad fort tiden går! Får hoppas att tiden går lite långsammare från och med nu annars kommer bebistiden vara över innan jag hinner blinka! Tänkte skriva lite om vad Aurora "kan" än så länge, mest för min egen skull :)

Aurora 1 månad:
- väger 3450 g, är 53 cm lång och har ett huvudmått på 35 cm.
- har blå/grå ögon och blondt hår med lite rött i.
- har strl 50 på kläder även fast det fortfarande är lite stort och strl 13-15 på strumpor.
- äter var tredje timma ca. 20-30 minuter.
- hatar att ligga på mage (så fort hon ligger på mage så försöker hon dra sig framåt, vilket resulterar i att hon snart kommer att börja krypa!?)
- är mycket rörlig och ligger sällan still.
- gillar inte att byta blöja, och skriker så fort hon kommer i närheten av ett skötbord haha.
- är väldigt stark i nacke och MYCKET nyfiken.
- är väldigt social och hatar att ligga ensam för länge i vaket tillstånd.
- älskar att ligga och kolla på ALLT och ALLA, helst i någons famn.
- älskar
att ligga i sin vagn och bilstol och somnar direkt.
- vänder huvudet efter ljud och ljus.
- kan fokusera blicken på folk och saker i en kortare stund.
- gillar att leka i sitt babygym och kolla och slå på djuren.



Aurora 1 vecka                                                    Aurora idag


Ullared imorn

Japp imorn är det en tripp till Ullared som gäller, perfekt sätt att fira lillans 1månadsdag på eller vad säger ni haha ;) Nä men behöver fylla på lite till skötbordet bland annat. Finns mycket billigt och bra på ullared bl.a. våtservetter och amningskupor. Och något annat kul kommer vi säkert hitta ;D

polarn o. pyret

Igår när vi var på Allum fick lillsnuttan en hel del saker av både mamma och mormor. Bland annat 2 sovpåsar, en body, ett par byxor, ett par strumpor och en mössa från Po.P. Personligen är jag inte ett jättestort fan av dom, tycker dom är alldeles för dyra för "ingenting" så brukar bara gå förbi deras affärer men jag kan verkligen rekomendera deras sovpåsar, hur smarta som helst och dessutom väldigt snygga och stilrena. Perfekt till mindre barn, finns upp till strl 62-68 och kostar 229 kr :)


Black Beauty

Jag har bestämt mig för att göra något åt mitt hemska hår!
Jag ska färga håret helsvart igen och stoppa i löshår. Har köpt clips denna gången då det blir alldeles för dyrt med keratinvax en gång till, kostade ju hela 8000 förra gången jag gjorde det (!?). Jag vill försöka se ut som jag gjorde för snart två år sedan, i början när jag och C träffades. Vill känna mig sådär snygg och vacker igen, och jag är rätt säker på att det är omöjligt att känna så utan långt hår haha. Så nu ska håret färgas och löshår sättas i! :D


jag då. med LÅNGT svart ÄKTA hår.


Svar på fråga

Anonym om Mormor/gammelmormor:

Hoppas lilla tösen blir bättre!
Jag har en fråga, jobbade du någonting innan Aurora kom och nu efter? Tyckte jag såg dig på Ica maxi?

Svar:

Hej,
tack det hoppas jag med! :) Ja, jag jobbade med lite allt möjligt bland annat som förskolevikarie, frisör och ögonfransstylist (gör ögonfransförlängning) men har däremot aldrig jobbat på maxi :)  Jobbar lite fortfarande, men mest på nära och kära eftersom jag har lilla Aurora att ta hand om. Hon är viktigast för mig och tar all min tid :)

Footprints

Igår var Katarina förbi en snabbis och hjälpte mig att göra Auroras fotavtryck, nedan ser ni resultatet som sedan ska in i en fin ram och pryda lillans rum. Har ni några tips på fina vita eller ljusrosa ramar som passar i ett flickrum får ni gärna säga till ! :)


Allum

Idag var vi på allum med min bror, mamma och mormor. Ska jag vara ärlig så var det inget speciellt egentligen men jag hittade riktigt snygga skor inne på scorett, kanske får de pryda min enorma skohylla nästa månad. Det hade nog C gillat, haha eller NOT. Men men vi får se, behöver ju faktiskt nya skor nu eftersom stövlarna är för stora. Vilket inte är så konstigt när jag köpte en strl 40 för att jag skulle få plats med svullofötterna under graviditeten haha ;D

Mormor/gammelmormor

Idag kommer min mormor/Auroras gammelmormor hit, det ska bli så himla roligt att träffa henne. Se vad hon tycker om lilla Aurora och lägenheten. Eftersom hon bor så långt bort (i norrland) så träffas vi inte så ofta, men nu har mamma lyckats lura ner henne genom att ge henne en resa i julklapp. Längtar sååå!

Däremot kunde det nog varit en bättre dag för Aurora idag, hon har varit så himla gnällig och skrikig och det är hon aldrig. Funderar på om hon håller på att bli riktigt sjuk för idag vägrar hon ligga själv. Hon måste vara hos nån av oss annars blir det gallskrik så det bara tjuter om det. Hoppas hon inte har dragit på sig nått allvarligt :(

Många kramar till er!

Sorry

Förlåt för den extremt dåliga uppdateringen men har inte använt datorn på länge och eftersom bloggappen vägrar funka blir det jobbigt att uppdatera. Men jag ska försöka bli bättre, jag lovar. Gårdagen var mycket mysig även fast vi var tvungna att vänta i 40 (?!) minuter innan vi ens fick beställa. Sånt som händer antar jag. Hoppas ni hade trevligt igår.

Friends forgive

Friends forgive, friends understand. I guess We never really was real friends. Sad, cause to me we was.

Kissbebis

Idag fick jag min första kissdusch av Aurora. Hon satt med oss i soffan och helt plötsligt känner jag något varmt mot benet, kollar ner och ser en stor blöt fläck på mina byxor. Får smått panik i tron om att hon kissat ner hela soffan och ber C att gå med henne till skötbordet. Men till min stora lycka och förvåning ser jag att hon lyckats att kissa på bara mig, inget i soffan, inget på kudden inte ens något på bodyn. Hur lyckades hon med det egentligen ?! Eller den rätta frågan är nog, hur satte pappa C på den blöjan egentligen haha :) livet som småbarnsföräldrar är allt bra händelserikt haha <3

Alla hjärtans dag

Vad ska ni göra för mysigt på alla hjärtans dag? Själv ska jag och C lämna Aurora hos mormor i nån timma för att njuta av en mysig middag på Harrys. Efter det åker vi hem och ser på armageddon, vår film, hur mycket mysigare kan man ha egentligen. Längtar! :) <3

Ögoninflammation

Aurora har fått ögoninflammation, tycker så synd om henne hon kan knappt öppna höger öga. Stackars mammas lilla älskling :( hoppas hon blir bättre snart, vet själv hur hemskt det är med ögoninflammation. Hatar det! Massa krya-på-dig-kramar och pussar till henne <3

Jag orkar inte

Idag mår jag inte bra, är helt slut psykiskt. Så många tankar, så mycket känslor. Jag orkar inte, jag är helt slut. Vill egentligen bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet men det funkar inte så när man har barn. Man kan inte gå och bara göra nått längre, allt kräver planering, uppsyn och koll. Så därför håller jag allt inom mig, sväljer mina känslor och försöker leva som om inget hänt. Vill bara att Aurora och jag ska må bra, därför gör jag allt för att en av oss ska orka med dagen i alla fall.

Tandblekning+Ammning=Okej?

Jag har beställt hem en tandblekning från dentaworks som kom i brevlådan idag. Blev jätteglad när jag såg att den kommit och praktiskt taget slet upp förpackningen för att börja läsa instruktionerna och då ser jag att det står att gravida och ammande borde rådfråga sin tandläkare före användning. Gissa om glädjen flög sin kos när jag läste det. Åh jag blir så himla trött ibland. Vad kan egentligen vara farligt med att bleka tänderna, det är ju inte direkt så att man smörjer tandblekning på bröstvårtorna -.-' 
Ni råkar inte veta om det är okej att bleka tänderna när man ammar, vad som är farligt i sånna fall?

Vem spökar i min iPhone?

Jag har under några dagar nu förvånats av att mina iphoneappar byter plats helt plötsligt. Spökar det i min telefon måntro? Nä men jag började fundera på om det kanske var något fel på telefonen men orkade inte riktigt kolla upp det. Men imorse fick jag veta hur det hela egentligen gått till, det är Aurora som flyttar på dom! Och inte på vilket sätt som helst, utan med fötterna samtidigt som hon äter! Vet inte hur hon lyckas men snacka om skillad 3-veckorsbebis hahaha! Mammas sötnosa

Första videon på mammas älskling


Första badet

Idag har vi (jag och mamma, eftersom C är på jobbet) badat hjärtat för första gången, hon gillade det jättemycket och det var jättemysigt att bada henne så jag ser verkligen fram emot nästa gång!


shopaholic

Jag har blivit en total shopaholic sedan Aurora föddes! Jag var väldigt bra på att köpa saker redan innan men då kunde man lägga lite band på sig och tänka "tänk om det faktiskt inte är en tjej ändå..". Men nu när hon är här är det praktiskt taget omöjligt att inte köpa alla fina kläder till lill hjärtat haha.

Medan hennes garderob bara växer och växer blir mitt shoppinghjärta bara gladare och gladare av att se henne i så fina små outfits hehe. Får se hur länge detta fortsätter men just nu låter jag mig själv vara glad och fortsätta med detta när jag mår bra av det. När pengarna tar slut får jag väll helt enkelt lägga band på mig ;)

D-vitamindroppar

Såg att de var några som tyckte att vi ger dropparna för tidigt (?) vet inte riktigt vad jag ska svara på det, jag fick dropparna på BVC förra veckan och de sa att jag skulle börja nu så jag tror inte att jag gör något fel. Hur som helst har vi försökt ge henne dropparna på nappen men hon gråter extra mycket då så jag undrar är det normalt, eller asså reagerar era barn också så på dropparna? Är de så att de tycker att de är äckliga eller vad är det som kan vara fel?

Tack för era tips, de hjäpte verkligen! En stor kram till er :D

bf-dagen

Dagen med stort D, även fast hon kom nästan 3 veckor tidigare så tror jag att detta datum kommer ligga kvar i bakhuvudet ett bra tag till. Det är ju denna dag jag har gått och längtat efter i flera månader, går inte att glömma så lätt då. Idag har jag varit mamma i 2 veckor och 5 dagar och det är rent av fantastiskt! Måste däremot säga att jag saknar faktiskt att vara gravid så mycket mer än jag någonsin trodde jag skulle göra haha.

Ps. För er som är intresserade av förlossningsberättelsen så kan jag meddela att jag ska verkligen försöka göra en så fort jag har tid, om Aurora inte är så jättemammig idag kan jag kanske få den gjord redan idag, håll ut! Puss

Pappamys


Mammig bebis

Idag har Aurora varit jätte mammig, flera gånger har inget utom mammas famn dugit för den lilla damen. Mysigt men jobbigt om man vill få något gjort. Eftersom jag vart tvungen att bära henne nästan hela dagen är jag helt slut och har inte fått något gjort. Måste säga att nu hade det vart väldigt skönt om hon vägde över 3 kg så att man kan ha henne i en bärsele. Men men den tiden kommer, nu ska jag passa på att njuta av denna tiden när hon är ny och liten <3 min älskling <3

Tips?

Jag har enorma problem med att få i Aurora sina d-vitamindroppar, hon total vägrar och jag hinner inte göra det när hon skriker för hon stänger igen munnen hela tiden haha. Har ni något tips på hur jag kan göra, hur gör/gjorde ni med era barn? :)

Cool tjej på stan ♥


Gipsad mage

Nu ska jag ställa mig och fixa och trixa med min gipsade gravidmage som jag slängde ihop i all hast mellan värkarna innan Aurora föddes haha. Nu ska jag klippa till den och förstärka på vissa ställen, dekorationerna får vänta till en annan dag. Ni får se bild när allt är klart :)

Matlista

Just nu sitter jag och skriver en matlista för de kommande 3 veckorna, har riktigt svårt att bestämma vilken mat vi ska äta samma dag så nu ser jag till att ha skrivit en lista innan så att jag slipper allt strul. Är ju inte lika lätt att hålla koll på allt nu när man har en liten bebis hemma heller så det här blir nog ett bra sätt att hålla koll på maten hehe. Vet inte om man ens kommer komma ihåg listan eller följa den, har aldrig testat detta innan men hoppas det funkar, wish me luck! :) 

Aktiv bebis

Aurora har från dag 1 i magen varit en väldigt busig bebis som gärna sparkat och busat, så när hon föddes och visade sig vara väldigt lugn blev jag nästan rädd att något var fel. Men idag fick jag bevisat för mig att hon bara tog det lite lugnt i början för att nu bli lika busig igen, haha. När hon är vaken är hon vääääääldigt nyfiken och ska kolla in allt i sin närhet, ögonen går nästan i kors av allt inspekterande av omvärlden. Och när hon ska sova busar hon massa med mamma, hon rullar runt i sängen och drar sig upp och ner samtidigt som hon kollar på ALLT i hennes omgivning. Imorse var mammas kudde med stora röda hjärtan på väldigt intressant och på några sekunder hade hon tagit sig fram till den för att kolla lite extra. Igår när hon låg på mage på skötbordet kröp hon nästan och jag är nu en livrädd mamma som aldrig kommer kunna lämna henne ensam en sekund, skämtosido. Och redan från dag 1 har hon varit enormt stark i nacken och kan hålla huvudet uppe själv i flera sekunder. Är det en superbebis jag fått mån tro ? Haha, superstolt mamma är jag i alla fall! <3

BVC

Igår var vi på BVC för att väga skruttan och hon hade gått upp hela 80 g på tre dagar, gissa om jag är en stolt mamma! Jag var så himla orolig över att hon kanske inte äter tillräckligt men visst gör hon det. Åh lillstumpan vad glad du gjorde mamma då ska du veta! :)


Tack gammelfarmor!

Igår fick Aurora en present av sin gammelfarmor, en fin filt som hon har gjort själv. Så underbart fin är den tycker jag! Och vi tackar stort och garanterar att denna kommer användas flitigt av lilla prinsessan :)



Namn

Sådär, nu är namnpapperna ifyllda och klara, välkommen till världen Maya Aurora Maria Ahlberg <3

Dagens go'bit <3


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus