Hannibal

Åker hem till C (min kille, bebis pappa) nu för att sova där, blir förhoppningsvis en mysig kväll framför hannibal filmerna med tessa (C's katt) i knät :) Btw, åt nyss ännu en bit av sommartårtan. Såååå god! Är verkligen proppmätt nu! Funderar på om jag ska lägga upp receptet sen kanske. Kan ju vara lite kul att dela med mig av alla mina små baktimmar i köket ;)

Bristningar

Nu tänkte jag ta upp det oönskade ämnet "bristningar". Ärligt talat blir jag lite små sur på de som klagar på att de får bristningar under graviditeten, klart jag förstår att man inte vill ha det, det är ju inte det vackraste men har man gett sig in i leken får man leken tåla. Och ärligt talat är det inte värt de där fula bristningarna? Är inte erat barn värt några små streck?

Hur som helst, jag har redan bristningar. Hela magen och höfterna är randiga, och dessa bristningar är inte från någon graviditet utan det är snarare ärr från en dålig period i mitt liv. Bristningar är oftast förknippade med graviditet men egentligen handlar det hela om snabb viktförändring. När jag var yngre led jag av allvarliga ätstörningar, detta ledde till att jag gick upp och ner i vikt som en jojjo. Jag har länge klagat över dessa bristningar och det är inte så konstigt för det är inte direkt vackert. Och man får inte bättre självförtroende av att ha en lite mullig mage med zebra ränder. Man kan säga att dessa bristningar för mig är som skärsår för vissa andra, inget positivt och inte från någon trevlig tid men det är fortfarande minnen. Minnen som tyvärr inte går att förtränga speciellt inte nu när de spelar upp sig varje gång jag ser mig i spegeln..

I alla fall, det jag ville komma fram till är att alla ni mammor som oroar er över detta, tänk på att de bara är ett bevis på denna underbara tid ni gått igenom (och givetvis också att de bleknar med tiden). Jag vet själv att det förmodligen kommer kräva mycket mod från min sida för att kunna lägga upp bilder på magen i framtiden. Jag vill verkligen men dessa bristningar är fortfarande än mycket svag punkt hos mig.

                   
                                                         Bild från google


Hemma

Herre-Min-Gud säger jag bara, det jag trodde skulle vara en lugn cykeltur resulterade i ett hårt träningspass på lite mer än 1 h. Jag är helt slut nu! Haha, men jag behöver motionen så det är väl bara att se det positivt att jag vart ute och rört mig alls ;)

Nu ska jag gå ut och lägga mig i solen en stund och sola framsidan, om nån timma kommer C (min kille, bebis pappa) hit och sen ska vi nog gå och träffa J tror jag. (jaja, vet att det är jobbigt att läsa en blogg där personen bara skriver första bokstaven. Men så är det nu tills jag har bestämt mig för att berätta för folk om graviditeten, håll ut).

Cykeltur

Sätter mig på cykeln och trampar en liten runda, lagom med motion och mysigt att vara ute i solen :) Imorn går jag in i vecka 10. Och då blir mitt embryo ett foster som det står på gravid.se. Det är jobbigt att läsa om allt som försegår där inne men inte kunna kika och se alla underbara små förändringar som sker varje vecka. Det är fortfarande svårt att förstå att det växer en liten tös/pojk i min mage. Ett helt nytt liv, helt underbart! 

Längtar efter bebisbulan!

Jag vill att de närmsta månaderna ska gå med racerfart, vill ha en synlig bebisbula, nununu! Finns inget vackrare än en gravid kvinna, givetvis så skadar det inte om kvinnan redan är en supersnygg modell som Miranda Kerr ;)


Animal

Är röd som en kräfta, arg som ett bi och hungrig som en björn. Just nu vill jag bara gå och lägga mig och sova men det är alldeles för varmt ! Även fast jag har fönstret öppet och fläkten på högsta möjliga  nivå - nej vad heter det nu igen !? Hur som helst, går nog ner och äter istället, är jävligt hungrig...

Scary

Gillar inte hur jag känner just nu. Jag har all vilja i världen men är hur rädd som helst. Så fort jag vågar drömma mig bort kommer tanken "tänk om.." smygandes. Jag blir så avundsjuk, alla andra kan ju så varför inte jag med !? Gah, på Måndag när jag kommer hem ska jag fan gå och få detta gjort, rädd eller inte!

Folsyra

Läste föresten i en artikel idag att man ska äta folsyra i början av graviditeten (helst en månad innan med) Detta vet ju jag men har helt förträngt (?!) Jag hoppas verkligen att jag inte får missfall, en för tidig födsel eller ett missbildat barn nu :O Ärligt talat tror jag faksitk inte så mycket på det där, jag är 100 på att det finns flera kvinnor som har sluppit allt det där även fast de inte fått i sig folsyra. Tror det är mest ett spel för galleriet, eller har jag fel?

Ps. Vid närmare eftertanke ska jag nog köpa mig en burk, har ju ändå en månad kvar (det stod att man ska äta upp till 12 veckor in i graviditeten) jag menar det skadar ju inte att göra det.. Får nog ta och göra det så fort som möjligt! Blev lite smått rädd ändå... Jag håller fast vid det jag sa, men det skadar ju inte att vara lite extra säker, hehe :)

Vill man vara fin, får man lida pin

Gud vad det bränner på ryggen nu! Jag är kokhet och det är rött som bara den, men antar att det är priset man får betala när man försöker att bli brun och snygg. Inte hindrar detta mig från att sola imorn med inte! Haha, jag vill bygga en bra grund så att när jag åker till höljes på fredag kan jag gå omkring i kortbyxor och bli brun! Jag vill verkligen bli brun i år, riktigt brun. Har planer på att vara brun som en pepparkaka när jag ska till Gotland i augusti! Så nu får jag ta vara på alla soltimmar jag kan få!

Soldyrkaren nr 1

Idag har jag spenderat hela dagen på stranden i råö, för att jobba på brännan. Så jävla gött, är illröd lite över allt men det är så det ska vara! Om man inte blir röd så blir man inte brun hehe ;) Nu ska jag ta och pudra på lite solpuder för att dämpa det röda och sen dra på mig ett par jeans för ikväll ska ut och ätas på resturang. Lyx, javet! :D

Disney in my heart

Jag är väldigt förvirrad just nu. Tankarna går fram och tillbaka, hit och dit. Och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, känna, tänka just nu. För att varva ner lite tänkte jag ta och se på antingen askungen 2 eller 3. Ska bli kul att se uppföljarna från en av mina absoluta favoritfilmer! Tycker disney filmer är såå bra och längtar verkligen tills jag sitter med min lilla knodd i knät och ska visa alla mina favoriter hihi.

God sommartårta

Har vart ute i solen nästan hela dagen idag, har även bakat en jättegod maräng/nöt tårta med grädde och jordgubbar med mamma. Mums! Nu ska vi ta oss ut till stranden och efter det bär det av till ica maxi för att handla lite. Vi tar med oss en liten bit av tårtan, åååh vad jag längtar, den var sååå god när jag tjuvsmakade en bit. Hihi.

Mysfaktor på hög nivå

Dagen har spenderats ute i solen, kubbspel med familjen och snart ska det kokas potatis och ätas sill, kommer bli en riktig mysdag idag men det fina vädret och allt. Ikväll drar vi ut och fiskar och myser vid vattnet. Mysfaktorn på hög nivå idag som ni ser :)

Rester

Idag blir det rester, ställer mig och steker gårdagens kokta potatis och tar några bitar grillad fläskfilé till det. Mums! :)

Vecka 9 (8+1)

Barnet:

Embryot börjar likna en människa. Käkarna är färdiga, munhåla och näsa förenas. Öron och näsa syns och ansiktet börjar se riktigt mänskligt ut. Halsen utvecklas. Fötterna är cirka två millimeter. Embryot blir mänskligare på flera sätt då det utvecklar känsel och reagerar på beröring. Det kan även få hicka. Svansen försvinner nu och i den här veckan börjar könsorganet att anläggas. Längd huvud till stjärt 27 mm.


Flicka eller pojke:

Varje cell i vår kropp innehåller en särskild genetisk kod uppbyggd av 46 kromosomer. Vi får hälften från mamma och hälften från pappa. De första 22 kromosomparen bestämmer psykiska och fysiska drag hos barnet. Det sista paret bestämmer könet. XY-kromosomer blir en kille, XX blir en tjej. Mamman kan bara ge X-kromosomer. Det är alltså pappan som bestämmer könet på barnet. Om fostret är en pojke utsätts det för en extrem påverkan på "grundmallen", eftersom fosteranlaget är förutbestämt att bli kvinnligt. Hos pojkfostret gör en gen på y-kromosomen att det bildas testiklar och dessa frisätter höga halter av manligt könshormon som tillbakabildar det som skulle blivit kvinnliga könsorgan. Det kallas även för maskulinisering av de yttre könsorganen.


Mamman:

Många kvinnor börjar oroa sig vid den här tiden. Du kanske oroar dig för missfall, för hur barnet kommer att bli, förhållandet, viktökning, jobbet eller andra saker. Många funderar också på om de verkligen vill ha barn, även om det var planerat. Det är fullt naturligt. Dela gärna med dig av alla dessa tankar till din partner så bibehålles närheten och han/hon blir mer delaktig i dina upplevelser. Nu kan du se att huden börjar förändras och rynkor slätas ut.


Dina tänder:

Ditt tandkött blir mjukare och du kan märka att du blöder vid tandborstning. Hormonella förändringar gör att slemhinnan i munnen blir mer svullen och skör. Salivens egenskaper förändras också under graviditeten. Det kan leda till ökad risk för karies. Därför är det viktigt att du sköter din munhygien under resten av graviditeten. Prata med en tandläkare om du känner dig osäker på hur du ska göra.


Pappan/partner:

Under graviditeten kan många partners känna ett utanförskap. Det är mycket som kretsar kring den kvinnliga kroppen och den blivande mamman, mötena på mödravårdscentralen/barnmorskemottagningen, läkarbesöken, de fysiska förändringarna samt omgivningens fokus på den gravida kvinnan och det är klart – det är hon som bär barnet. Kvinnan i sin tur fokuserar mer inåt. Det är i hennes kropp livets mirakel sker. Men det är ni båda som väntar barn och din roll under graviditeten är betydelsefull. Var förberedd på ett visst utanförskap. Men vänd dig för den sakens skull inte bort utan se till att finnas där för din gravida kvinna och ert barn samt ta för dig av det som erbjuds. Det är viktigt att du också får berätta om dina egna känslor och tankar kring graviditeten och föräldraskapet.

 

Egna anteckningar:

Känner mig rätt tom, och besviken på en viss person. Tycker att personen i fråga borde bete sig som den ålder han/hon är i. Men hur som helst. Vad gäller graviditeten i sig, så har jag inga sura uppstötningar längre. -YAY!- Har däremot väldigt ont vid övre magmunnen ("där man mår illa") och magen är oftast spänd så kan inte längre hålla in den, dröjer nog inte länge innan det kommer börja synas mer. Får fortfarande lite ont i magen ibland men vet att det beror på att livmodern växer så är inte rädd över det längre. Och vad gäller pappan till barnet så känns det som att han har börjat förstå verkligheten i det hela nu.

 

källa: vardguiden.se

 

 

 


Midsommar

Idag är det midsommar och jag har äntligen en bra anledning att inte supa mig redlös, synd bara att jag inte kan berätta det för alla. Hur som helst tror jag att detta kommer bli en helt okej midsommar, först firar jag lite här hemma och sen åker jag till C för att fira där. Väl där kommer jag även träffa min bästavän L även bebbens blivande gudmor. Har saknat henne jättemycket!!

Gratis MAM napp

Vill du ha en gratis MAM napp hemskickad till dig?
Gillar deras facebooksida HÄR.


Den perfekta kroppen!

Gud vad avundsjuk jag blir, Kenza har nog den finaste kroppen i världen !? Fan vad jag ska träna när bebbe kommit ut i stora världen ! Jaja jag vet att jag inte kommer ha tid och att man inte får börja träna direkt men jag bryr mig inte. Jag ska ha den magen hon har !?!?! En vacker dag!



Bild: Kenzas.se

 


Utväxt och Bebiskläder

Idag måste jag verkligen färga min utväxt, den är väl typ 2-3 cm bred nu och eftersom jag är mörkhårig men blond naturligt ser det ut som att jag har grå utväxt och jag kan inte gå omkring med en 2-3 cm bred gråhårig rand på midsommar, det funkar inte!

Efter det är gjort tänkte jag nog plocka upp mina påsar med bebbekläder och sortera lite. Men mest mysa med dom hehe :) Kanske borde räkna hur många det är, skulle gissa på runt 100 haha. Jaja jag måste inte köpa så jättemycket bebiskläder innan bebben kommer iaf haha :)

Dagarna går och du växer så det knakar, dock kan ingen än se vad jag i min mage bakar


16 And Pregnant

Sitter och kollar på ett 16 and pregnant avsnitt. Laddade hem några avsnitt av 16 and pregnant, teen mom och teen mom 2. Så har man nått att kolla på. Däremot tror jag att dom förfinar saker väldigt mycket lika ofta som dom överdramatiserar andra saker så som bråk med föräldrar etc. Jaja, kan vara intressant att se ändå hehe.

Newbie By KappAhl

Jag sitter och kollar på de bebiskläder jag köpt redan (det mesta från förra graviditeten, som aldrig blev använt tyvärr) allt är så fint. Så litet! Jag har verkligen bra smak ;) vår bebis kommer vara den mest välklädda och bortskämda bebisen i länet tror jag nog! Hehe.

Favoritmärket är givetvis newbie och jag kan inte ens räkna på fingrarna hur många plagg jag har därifrån. Och mer ska det bli! Billigt, ekologiskt och urgulligt! Bland annat dessa 3 plagg hänger redan i bebbens garderob (hypotetiskt talat, egentligen ligger de nerpackade i påsar tills jag flyttat haha)


Sängmobil

Jag är överlycklig just nu!? Varför jo för att jag har hittat en musikmobil till spjälsängen och den är hur fin som helst! Jag började fundera på om jag skulle skita i det helt efter att den jag ville ha inte fanns att köpa i sverige eller via nätet. Men nu har jag hittat en ny som jag verkligen vill ha! Hittade den hos Bonti och den kostar drygt 500 spänn men det är det värt!

Nu ska jag bara se om det blir en tjej eller kille så jag vet om jag ska köpa den som går åt det blåa hållet eller den åt det rosa hållet. Det handlar absolut inte om att tjejer ska ha rosa och killar blå utan bara att jag tycker att båda är lika fina så kan inte bestämma vilken jag vill ha haha. Då blir det lättare att säga att jag tar den blå om det är en kille och en rosa om det är en tjej. Här får ni se bilder på de olika sorterna.
Blå överst, rosa under.



Vecka 8 (7+4)

Barnet:

Embryot är ungefär lika stort som ett krusbär. Nu ser man tår och fingrar tydligare. Hjärt-konstruktionen är utvecklad. I ansiktet kan man se överläppen, nästippen och ögonlocken. Bröstkorgen växer och sträcker ut embryot. Man kan redan nu mäta viss aktivitet i hjärnan. Armbågarna och knälederna utvecklas och armarna blir längre. Längd huvud till stjärt 19 mm.


Mamman:

Många gravida börjar känna avsmak för viss mat, tobak och alkohol. Håret kan kännas mer svårskött än vanligt. Vissa kvinnor upplever att de får tjockare och blankare hår under graviditeten. Ökade flytningar är vanligt. Det är helt normalt så länge det inte kliar eller gör ont. Det är inte ovanligt med blödningar tidigt i graviditeten trots normal utveckling av graviditeten. Om blödningen är riklig och smärtsam kan du kontakta din barnmorska eller Vårdguiden för rådgivning. Ibland kan det vara tecken på begynnande missfall. På grund av den förändrade hormonbalansen i din kropp kan du få akne. Dina kläder kan kännas trånga. Livmodern har vuxit från storleken på ett päron till en grapefrukt ungefär. Det kan kännas som mensvärk då den växer och tar plats.


Pappan/partner:


Det kan kännas spännande att gå på första besöket hos barnmorskan. Där får ni information om vad som händer under graviditeten och vilka hållpunkter ni kan ha på vägen. Läkarbesök, ultraljud, föräldragrupper, eventuella andningskurser, och föreläsningar på förlossningskliniker med mera. Barnmorskan ställer frågor för att få relevant information om er som kan påverka graviditeten. Vid besöket får ni också möjlighet att ställa frågor. Och tveka inte att som partner och/eller blivande pappa fråga om allt du undrar över.

Egna anteckningar:

Jag känner mig hängig och svag hela tiden, har kramper i magen, mår illa, känner avsmak för nästan all mat vilket gör mig lite rädd, hoppas verkligen inte att det fortsätter så. Får också sura uppstötningar ibland och lider av enorma humörsvängningar. När jag blir ledsen så blir jag verkligen LEDSEN, och likadant med glad. Jag tänker ganska mycket över när magen kommer börja synas vill att den ska vara stor som en balong NU NU NU. Haha. 

källa: vardguiden.se

 


Sjuk

Egentligen skulle jag gått till soc och mvc idag men jag mådde så jävla dåligt så det blev inget av det. Nu ångrar jag mig, nu önskar jag att jag gått iaf. Jag hade ju liksom kunnat gå dit och bokat tid bara liksom. Usch vad irriterande. Måste göra det innan veckans slut !

Långklänning

Jag vill köpa en snygg långklänning. Det är så fint att ha en relativt åtsittande över bebisbulan. Vet inte om jag hinner få så stor mage innan det fina vädret är över dock, men man kan ju alltid hoppas! Såg att H&M rear ut massa nu, kanske borde köpa någon nu när dom är billiga. Synd bara att jag inte har pengar till det just nu... Får bli sen istället.


Skillnader på graviditeter

Nog är det skillnader på graviditeter alltid!

Under min förra graviditet kände jag knappt något. Bortsett från humörsvängningarna då, shit vad lätt jag blev sur haha. Men denna gången är heeeeelt annorlunda, jag mår illa, har ingen aptit, är jättetrött, enorma humörsvängningar, en spänd mage med mycket kramper och äckliga sura uppstötningar.

Hoppas verkligen att inte hela graviditeten är sånhär. Om den är det är det bara att bita ihop! Man får ju något bra ut av det i slutändan iaf :)

Tatueringar

Något jag stör mig på just nu är: att om någon månad får C tatuera sig och vad händer med mig då jo jag får bara sitta och titta på !? Jag blir galen. Vill ju också tatuera mig!? Mitt mål är nu att i Mars 2012 ha tillräckligt med pengar och givetvis en plan på hur tatueringen ska se ut. För då jävla ska jag springa och tatuera mig ! Blir förmodligen något fint konstverk med lillplutt*ns namn :) Gud vad jag längtar, till allt !

Missfall?

Jag sitter med hjärtat i halsen, läste nyss att en tjej fått missfall för andra gången, på raken! Gissa om jag är skakis nu. Det är ju så jävla vanligt med missfall och jag klarar verkligen inte om jag skulle få det. Nej nu måste jag lugna ner mig, större risk med missfall om man stressar sönder kroppen. Andas, Amanda Andas!

Världens minsta flicka

Igår följde jag med mamma till akuten för att hon hade så ont i örat och när vi satt där och väntade kom en dokumentär på 4'an som hette "världens minsta flicka". Den handlade om en liten tjej som nu var två år och precis kommit upp till storleken 50/56 i bebiskläder. Gud vad jag tyckte synd om den familjen. Flickan troddes ha två allvarliga sjukdomar och läkaren sa att han hade bara varit med om tre andra patienter som haft dessa och de klarade sig inte ens till tre års ålder.

Gud vad jag lipade. Men ärligt talat så satt jag mest och tänkte på att tänk om mitt barn är sånt, jag känner ju liksom knappt av det. Vilket jag senare fick intala mig själv var: Ta dig samman kvinna du är ju knappt i andra månaden än, fostret SKA vara litet nu! Hur som helst fick det mig att komma på hemska tankar, hur hade man reagerat om man som den kvinnan vart med om att när man kommer till en läkare och de frågar vilken vecka man är i och man svarar 36 och läkaren säger att fostret ser ut att vara runt vecka 22-24. Usch, hemska tanke ! Jag hoppas verkligen att jag får ett friskt barn. För mitt, C's och givetvis barnets skull!

Vet inte om flickan lever längre men mina tankar går till den familjen!


Pojke eller flicka?

Undra om det blir en tjej eller en kille? Jag är vääääldigt nyfiken. Personligen spelar det ingen roll, så länge barnet är friskt. Hade jag fått bestämma hade jag hellre skitit i hela grejen för jag kan verkligen inte bestämma mig. Jag vill helt enkelt ha en av varje för att ha fått vara med om båda. Tycker det är så oerhört gulligt med små pojkar men småtjejers prinsessklänningar ska vi inte ens prata om. Hehe. Vi får helt enkelt se vad det blir.

Som kanske märks har jag bestämt mig för att behålla. Innerst inne visste jag det hela tiden, och ärligt talat tror jag inte att jag lurat någon med mitt i värsta fall får det bli abort - snack. Så kommer det inte bli. Jag ska inte ens tänka så, utan jag ska istället göra ALLT i min makt för att ge mitt barn det allra bästa!

Besviken

Personen som jag ska på visning hos har inte svarat, en annan som jag skulle på visning hos var jag tvungen att tacka nej till eftersom han inte skulle hyra ut längre än 6 månader. Och resten har inte ens svarat. Skickade säkert 30 mail och har fått 3 svar. Det är ju bara absurt. Blir så jävla besviken på samhället vi lever i, ärligt talat!

Lägenhet

Har suttit och skrivit massa mail till folk som hyr ut lägenheter nu. Än så länge har jag fått två svar och har en visning inbokad nästa söndag. Hoppas verkligen att detta går vägen nu så att jag kan behålla lillskrutten i magen!

Gravid

Den 7/6 2011 fick jag reda på att jag var gravid. Ett besked som jag länge längtat efter men som jag helt plötsligt började tvivla lite på. Efter min ofrivilliga abort i slutet på september förra året så har jag längtat tills dagen jag skulle bli gravid igen. Jag gick om kring och funderade på saker som hade med det att göra varje dag, jag kom fram till hur jag skulle lösa allt på bästa sätt om jag skulle bli gravid igen. Tiden gick och jag blev inte gravid, inte så konstigt kanske med tanke på att vi inte försökte men i mitt huvud trodde jag nästan att jag kunde bli det ändå.

Då, den 7'e, efter att mensen varit försenad runt en vecka och jag mådde riktigt pyton tog jag det där testet, även fast jag innerst inne "visste" att det skulle vara negativt, då jag tidigare tagit massa test som var negativa. Precis som testet jag tog när jag var gravid första gången såg man en början till det andra blåa strecket nästintill direkt. Mitt hjärta stannade, jag kunde inte kolla. Jag visste ju att det skulle vara negativt, vad var detta nu då!? Jag ropade in C (pappan till barnet) och efter en stund av nervositet kollade vi på stickan. Ett stort fett blått + stirrade upp på oss. Båda var lika chockade och sa inte så mycket. Vi hade helt tappat talförmågan.

Jag som alltid varit 100 på att om det händer igen då jävlar ska jag slåss för att behålla, men nu blev allt helt plötsligt dimmigt i tankarna. Det var inte så att jag inte ville längre (för det vill jag verkligen!) utan istället började jag tänka på saker som "är det verkligen rätt nu" och så vidare. Än idag vet jag inte exakt vad jag ska göra utan jag ska försöka att komma fram till ett bra svar på vägen.

Jag vill verkligen behålla, men det handlar om så mycket mer. Kan jag få en lägenhet, kan jag få hjälp av soc med pengar när jag behöver? Det är frågor jag måste få svar på innan jag kan sätta mig ner och komma med ett slutgiltigt beslut.

Och misstolka mig inte nu, jag är överlycklig för detta barn och kommer kämpa för att få den hjälp jag behöver för att kunna behålla det! Det är själviskt att föda ett barn till denna värld utan varken bostad eller pengar. Jag vill ge mitt barn det allra bästa och jag ska verkligen försöka att göra det nu.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus